Linkovi

Bill Clinton o 'strašnoj etičkoj pogrešci' i Kosovu (18/6/04) - 2004-06-17


Neporedno pred objavljivanje njegovih memoara, predsjednik Bill Clinton izjavio je da je njegova afera s Monicom Lewinsky bila "strašna moralna greška", no postupak opoziva koji je uslijedio nakon afere ocijenio je "zlouporabom moći".

U intervjuu za televizijsku mrežu CBS, bivši je predsjednik govorio o svojim uspjesima i propustima dok je bio u Bijeloj kući. Govoreći o aferi Lewinsky, predsjednik Clinton je kazao da nikada nije pomišljao da podnese ostavku, te da je ponosan što se suprostavio opozivu.

Bivši je predsjednik jučer na projekciji novog dokumentarnog filma o njegovom mandatu, koja je održana u New Yorku, izjavio da je prije deset godina postao neprijatelj "desničara u Americi", dodavši da su "desničari, nakon pada Berlinskog zida, tražili novog neprijatelja i da su – izabrali njega".

Dokumentarni film "The Hunting of the President – Lov na predsjednika" bavi se skandalom Whitewater, tužbom za spolno maltretiranje koju je protiv predsjednika Clintona podigla Paula Jones, aferom Lewinsky i procesom opoziva.

U intervjuu za CBS, predsjednik Clinton je među svoje najveće uspjehe uvrstio je otvaranje 22 milijuna novih radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i okončanje rata na Kosovu.

"Dan kada je rat na Kosovu završen i kada sam postao siguran da su Miloševićevi dani odbrojani, bio je divan dan" - rekao je Bill Clinton,

Njegovi memoari naslovljeni "Moj život" izlaze sljedeći utorak.

XS
SM
MD
LG