Linkovi

NYT: nakon skoro tri godine završen posao fonda za kompenziranje obiteljima žrtava napada od 11.9.2001. (16/6/04) - 2004-06-16


New York Times izvješćuje da je skoro tri godine nakon utemeljenja fond za kompenziranje obiteljima žrtava terorističkih napada na New York i Washington – golemi posao okončan. Više od pet tisuća obitelji primilo je odštetu u ukupnoj vrijednosti od gotovo sedam milijardi dolara. Najveći iznos kompenzacije iznosio je 7,1 milijuna dolara, a najniži 250 tisuća – navodi njujorški list.

Unatoč umirujućim porukama koje u vezi s oživljavanjem inflacije upućuje direktor Središnje banke, Christian Science Monitor pod naslovom “Inflacija – najveća opasnost za gospodarstvo” tvrdi da za mnoge Amerikance, službeni podaci o stupnju inflacije ne otkrivaju punu sliku stanja. Ukoliko vam se čini da stvari poskupljuju – potpuno ste u pravu. Za razliku od prije dva mjeseca, kad je nezaposlenost stvarala najveću brigu, sada inflacija sve više prerasta u glavnu prijetnju američkoj ekonomiji – piše bostonski list.

Glavni direktori bivše firme dopredsjednika Dicka Cheneya – Halliburtona, sljedećeg će mjeseca biti pozvani u Kongres da odgovaraju na pitanja komisije koja istražuje slučajeve privatnih veza i rastrošnosti u povjeravanju poslova obnove Iraka. Prema pisanju najtiražnijeg američkog lista - USA Today – Halliburtonu je u Iraku povjereno poslova u vrijednosti od preko 7 milijardi dolara – poslova koji se kreću od obnavljanja proizvodnje nafte, pa do opskrbe američkih vojnika hranom i izgradnje smještaja. Halliburton je većinu poslova dobio bez da je prethodno raspisan natječaj… a dopredsjednik Cheney niječe da je imao bilo kakve veze s povjeravanjem poslova njegovoj bivšoj firmi – navodi USA Today.

XS
SM
MD
LG