Linkovi

L.A. Times: Većina glasača kaže da nije vrijedilo ratovati u Iraku (11/6/04) - 2004-06-11


New York Times u jednom od izvještaja iz Washingtona u naslovu pita i odgovara: “Je li Reagan bio veliki predsjednik? - Vrijeme će pokazati”. Pitanje se nastavlja i u podnaslovu: “Što će povijest – s prednošću historijske distance i udaljena od žestokih međustranačkih borbi – zaključiti o Ronaldu Reaganu?” Christian Science Monitor izvještava da je u ovotjednom odavanju počasti Reaganu sudjelovalo više stotina tisuća Amerikanaca. List navodi da je tjedan neprekidnog fokusiranja na ovaj događaj u velikoj mjeri bio uvjetovan samim značajem 40. predsjednika, a posebno njegovim kanoniziranjem od strane njemu bliskih konzervativaca. No, komemoracije diljem zemlje također su nam puno rekle o tome gdje se Amerika danas nalazi – piše Christian Science Monitor.

Od drugih tema, bilježimo prilog Los Angeles Timesa pod naslovom “Većina glasača kaže da nije vrijedilo ratovati u Iraku”. No, iako ih većina misli da to nije trebalo činiti, ogromna većina se protivi postavljanju preciznog roka za povlačenje američkih postrojbi – piše kalifornijski list.

Najtiražniji dnevnik USA Today objavljuje da je “vojnim i civilnim uposlenicima u zatvoru za osumnjičene teroriste u bazi Guantanamo zabranjeno da razgovaraju s odvjetnicima zatočenika.” List navodi da je ministarstvo obrane u nedavnom dokumentu izvjestilo vojnike u Guantanamu da se “odbijanje suradnje s odvjetnicima neće odraziti na njihove karijere.” A Washington Post, pod naslovom “Korištenje pasa za zastrašivanje zatvorenika bilo je odobreno” navodi da su psi u zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu korišteni po zapovjedi pripadnika vojno-obavještajne službe.

XS
SM
MD
LG