Linkovi

Počelo Babićevo svjedočenje protiv Krajišnika u haškom sudu (2/6/04) - 2004-06-02


Milan Babić počeo je svjedočenje na suđenju Krajišniku a Blaškić je zaista napao Rajića, potvrdili su u sudu za ratne zločine.

Milan Babić svjedoči na suđenju Momčilu Krajišniku iza zatvorenih vrata što će potrajati do kraja ovog radnog tjedna, najavili su u Tribunalu. Babićev posao u sudnici jeedan, na suđenju nakadašnjem lideru bosanskih Srba optuženom za genocid i ratne zločine, može biti i duži već u svjetlu podatka da je Tužiteljstvo podnijelo 1,100 stranica Babićevog pismenog iskaza. Babiću je bilo zakazano izricanje kazne u ponedjeljak, što je odloženo, vjerojatno dok se ne završi njegovo gostovanje kao svjedoka. Tužiteljstvo je inače tražilo 11 godine za pokajnika i dragocjenog svjedoka – iako zahtjev ne znači da će ga sudsko vijeće automatski uvažiti.

Glasnogovornik kaznenog suda Jim Landale potvrdio je vijest o kojoj se nekoliko dana raspreda u javnosti Hrvatske da su se u nedjelju zaista nakratko sukobili Blaškić i Rajić, kada je šaketanje počelo pritvorenici su razdvojeni, o sankcijama će odlučiti šef jedinice za pritvor a Rajićev je odvjetnik Željko Olujić podnio sucima prijavu protiv Blaškića. U incidentu nitko nije ozlijeđen, kazao je glasnogovornik Landale. Još jedna vijest s brojkama, suci su od branitelja sebe samoga, Miloševića, zatrašili da u roku od 14 dana, "u interesu pravde" pojasni spisak od 1.631 svjedoka. Većina na listi su pseudonimi a malo je osoba navedeno pod punim imenom i prezimenom.

XS
SM
MD
LG