Linkovi

Hollywoodski producent organizirao koncert u čast Leonardu Cohenu (29/5/04) - 2004-05-28


Kanadski pisac i kantautor Leonard Cohen ove godine navršava sedamdeset godina, međutim, kako se čini, njegov glazbeni utjecaj ne blijedi s godinama. Na različitim web sajtovima mogu se pronaći informacije da Cohen snima novi materijal, nakon što je proveo nekoliko godina živeći kao budistički redovnik u Kaliforniji.

Nema informacija o tome da će ovaj Kanađanin u skorijoj budućnosti krenuti na turneju, tako da Cohenovi obožavatelji širom svijeta njegovu glazbu mogu uživo slušati samo u izvedbi drugih izvođača. Jedan od takvi koncerata nedavno je održan u britanskom mjestu Brighton pod naslovom Otići tako daleko za ljepotu, a priredio ga je hollywoodski producent Hal Willner.

Među glazbenicima koji su sudjelovali na ovom koncertu nalaze se neka od najpoznatijih imena jazza i folka – kao Nick Cave, Jarvis Cocker, Berth Orthon, Laurie Anderson i Sestre McGarigle. Između trideset izvedenih Cohenovih skladbi posebno je bila upečatljiva Bird on The Wire koju su izvele Julia Christensen i Perla Battala, dugogodišnji prateći vokali na njegovim koncertnim.

XS
SM
MD
LG