Linkovi

Nove najave terorističkih napada u SAD-u (26/5/04) - 2004-05-26


Prvi put nakom Božića, FBI upozorava na mogućnost novih napada terorista, te će danas objaviti fotografije osumnjičenih terorista – piše najtiražniji USA Today. Savezni istražni ured i ministar pravosuđa John Ashcroft javnost će upoznati s fotografijama osumnjičenika do čijih se imena došlo obavještajnim podacima koji ukazuju na mogućnost da al-Qaida ovog ljeta priprema napad na Sjedinjene Države.

USA Today prenosi riječi dužnosnika FBI-a da nije poznato nalaze li se osumnjičeni teroristi u Sjedinjenim Državama, ili ne. Kao moguće mete napada spominje se otvaranje spomen parka posvećenog Drugom svjetskom ratu. To će se dogoditi ovog vikenda u Washingtonu, a od drugih velikih – potencijalno opasnih - skupova ovog ljeta spominju su konvencije republikanske, kao i demokratske stranke na kojima će biti izabrani kandidati dviju stranaka za predsjedničke izbore – piše USA Today.

Christian Science Monitor u osvrtu na prvi u seriji govora predsjednika Busha navodi kako “Bijela kuća izgleda pokušava povratiti kontrolu nad američkim javnim mnijenjem u vezi s Irakom, i to uoči mjeseca u kojem će čelna uloga predsjednika Busha na svjetskoj sceni biti analizirana u međunarodnoj javnosti više nego ikada ranije.”

Los Angeles Times navodi da “administracija pažljivo uvjerava skeptične saveznike” u stajališta prema Iraku. Visoki su se dužnosnici rastrčali uokolo pokušavajući uvjeriti kritičare i sumnjičave saveznike da predsjednik “zbilja namjerava” prenijeti punu suverenost na Iračane 30.lipnja – navodi kalifornijski list.

XS
SM
MD
LG