Linkovi

Mooreov 'Farenheit 9-11' još nema distributera za SAD (26/5/04) - 2004-05-25


Napeti odnosi između kompanija Disney i Miramax dodatno kompliciraju pronalaženje distributera za novi dokumentarni film Michaela Moorea Farenheit 9-11. Dva dana nakon što je dobio nagradu Zlatna palma na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu još se uvijek ne zna budućnost ovog filma na američkom tržištu.

Nekoliko kompanija kao što su Lions Gate, Focus Features i Newmarket izrazilo je želju da preuzme distribuciju ovog filma na američkom i kanadskom tržištu. Međutim, privatno direktori ovih tvrtki kažu da se pregovori po tom pitanju ne miču s mrtve točke jer je – kako se čini – prilično nejasno tko je vlasnik prava za prikazivanje. Iz Disneya pak kažu da čine sve kako bi prava prebacili na dva direktora Miramaxa, koji bi potom kao privatne osobe sklopili ugovore za distribuciju s jednom od spomenutih kompanija.

Farenheit 9-11 film je koji na vrlo kritičan način govori o započinjanju rata u Iraku, te - između ostalog - o vezama obitelji Bush sa saudijskom elitom, uključujući i obitelj Osame bin Ladena.

XS
SM
MD
LG