Linkovi

Uspjeh reklamne agencije Elevator iz Splita (24/5/04) - 2004-05-23


Na nedavno održanom natjecanju za dizajn –The 2004 Summit Creative Awards u američkom gradu Portlandu hrvatska reklamna agencija Elevator iz Splita osvojila je nagradu za rad ostvarenu za klijenta Mesna industrija braća Pivac. Nagrada “Silver Award” Elevatoru je dodijeljena u kategoriji zaštitni znak - potrošač.

Elevator je agencija specijalizirana za izgradnju odnosa između konzumenata i robnih marki. Osnovana je prije dvije godine. Posebna je zbog svog načina funkcioniranja jer sjedinjuje perspektivu, znanje i vještinu globalne agencije s kreativnim dizajnerskim izražajem. Toni Adamić direktor je splitske agencije Elevator. Studirao je vizualne komunkacije na American Intercontinental University. Živio je u Londonu i Rimu, a iza njega je 15 godina iskustva u radu s mnogim poznatim klijentima pri najvećim svjetskim agencijama.

“Radio sam u dosta reklamnih agencija u raznim zemljama svijeta , najviše u Americi. To su velike agencije i to je jedno vrijedno iskustvo. Elevator je mali studio i njeguje jednu potpuno drukčiju atmosferu, puno kreativniju i s bržim djelovanjem i direktnijim nego što je to u velikim agencijama. Naravno to nama zna često puta biti jako korisno u servisiranju klijenata.”

Summit Creative Awards međunarodno natjecanje za dizajn koje se nedavno održalo u Portlandu na kojem je splitska reklamna agencija zavrijedila Silwer Award dodjeljuje priznanja za izvanredna dostignuća marketinških tvrtki, reklamnih agencija, tvrtki video-produkcije i multimedija te ostalih kreativnih studija. Nagradu je splitska reklamna agencija Elevator zavrijedila među 3000 radova pristiglih iz 20 zemalja svijeta koje je žiri ocjenjivao u 17 kategorija. Toni Adamić direktor Elevatora za Glas Amerike kaže kako on i njegovi suradnici u Elevatoru nastoje koristiti iskustva drugih na polju oglašavanja. “To nije uvijek dočekano na pravi način. Ljudi se ponekad boje jer misle da stvari koje funkcioniraju negdje drugdje neće funkcionirati u Hrvatskoj”, ističe Toni Adamić i dodaje :

“U slučaju našeg klijenta Mesne industrije braća Pivac, a i za mnoge druge za koje radimo ipak je dokazano da je moguće primjenjivati određene principe rada i funkcioniranja koji vrijede u Americi te da je to moguće primjenjivati i u Hrvatskoj. Čitav taj naš rad ovdje je u biti jedan eksperiment. Nas zanima koliko je moguće implementirati taj način rada na ovom tržištu i to se sada pokazalo ne samo kao sasvim moguće nego i kao jako kvalitetno rješenje. “

Formulu uspjeha iz američkog Portlanda u kojem je splitska reklamna agencija Elevator osvojila Silwer Aword Toni Adamić direktor Elevatora ne skriva od javnosti :

“To je veliki rad. Vi nikada ne smijete biti zadovoljni učinjenim. Morate promatrati svoj rad kritično mnogo prije nego bilo tko drugi to započne. S klijentom koji je spreman na veliki rad i koji želi izniman rezultat je u biti lako raditi. Taj vas klijent inspirira i zapravo vas tjera da budete bolji kad idući put nešto novo radite. To je za nas bilo jako korisno i mislim da u načelu rezultat našeg rada mi dugujemo našim klijentima isto kao i oni nama”, kaže ovaj direktor splitske reklamne agencije.

XS
SM
MD
LG