Linkovi

Pad prodaje u američkim lancima dućana i robnih kuća (19/5/04) - 2004-05-18


Američki lanci dućana i robnih kuća zabilježili su prošli tjedan pad prodaje, unatoč izvješćima da vlada sve veća potražnja za proizvodima vezanim uz ljeto. U tjednu koji je završio 15. svibnja, prodaja u američkim lancima pala je za 0,8 posto, dok je tjedan dana prije toga zabilježila rast od 0,3 posto. NO, u odnosu na na isti tjedan 2003. godine, prodaja je porasla za 6,2 posto – izvješćuje privatna organizacija Međunarodna udruga trgovačkih centara. Ova organizacija predviđa da će ukupna prodaja za cijeli mjesec svibanj biti 4,5 posto veća negoli prošle godine.

***

Najveća američka kompanija za međugradske telefonske razgovore AT&T postigla je sporazum o korištenje mreže s korporacijom za bežičnu telefoniju Sprint. AT&T je u procesu prodaje svog dosadašnjeg odjela za bežičnu telefoniju kompaniji Cingular, nakon što je nekoliko godina ostvarivala slabe poslovne rezultate. Današnji sporazum, čiji financijski aranžmani nisu objavljeni, daje pravo AT&T-u da pet godina koristi Sprintovu mrežu i prodaje svoje vlastite mobitele, što praktički znači povratak ove telekomunikacijske kompanije na tržište bežične telefonije.

***

Kompanija za prodaju alata i građevinskog materijala Home Depot prijavila je povećanje prihoda od 21 posto za prvo tromjesečje ove godine, što je daleko iznad očekivanja Wall Streeta. Na promet od 17 milijardi i 550 milijardi dolara Home Depot je ostvario profit od milijardu i 100 milijuna u 1740 svojih trgovina u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

XS
SM
MD
LG