Linkovi

Miramax će od Disneya otkupiti pravo na prikazivanje novog dokumentarca Michaela Moorea (14/5/04) - 2004-05-13


Filmski studio Miramax odlučio je od kompanije Walt Disney ponovno otkupiti prava na prikazivanje kontroverznog dokumentarnog filma, u kojem se kritizira predsjednik Bush.

Walt Disney je, naime, odbio prikazati novi dokumentarac autora Michaela Moorea "Fahrenheit 9-11", u kojem se kritiziraju postupci predsjednika Busha nakon terorističkih napada od 11. rujna, te se govori o navodnim vezama između obitelji Bush i Osame bin Ladena.

Direktor Disneya Michael Eisner izjavio je prošli tjedan da njegova kompanija ne želi prikazati tako politički angažiran film u izbornoj godini.

Prema postignutom sporazumu, Miramax će Walt Disneyu vratiti sredstva uložena u snimanje filma, koji će biti distribuiran uz pomoć treće strane. Dokumentarni film "Fahrenheit 9-11" bit će premijerno biti prikazan u ponedjeljak na filmskom festivalu u Cannesu.

Redatelj filma Michael Moore nagrađen je 2002. Oskarom za svoj dokumentarni film "Bowling for Columbine". Taj je film zaradio više do 21 milijun dolara i tako je postao najunosniji dokumentarac u povijesti Hollywooda.

XS
SM
MD
LG