Linkovi

Vuk Drašković se i u Washingtonu založio za 'državne granice koje će postojati jedino na mapama' (11/5/04) - 2004-05-10


U Glasu Amerike jučer je konferenciju za tisak održao ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković, koji je u svom prvom službenom posjetu Sjedinjenim Državama. Bila je to prilika da ga upitamo zbog čega neće doći u Zagreb, iako je njegov skori dolazak u okviru srbijansko-crnogorskog izaslanstva bio već najavljen.

"Ne želim komentirati spekulacije po medijima. Postojala je ideja da zajedno s predsjednikom Marovićem otputujem 24. maja u Zagreb, ali je kasnije dogovoreno da ja budem domaćin hrvatskom ministru spoljnih poslova, gospodinu Žužulu, 28. maja. Ja ću mu biti domaćin" - rekao je Vuk Drašković.

Gospodina Draškovića, prvaka srbijanske oporbe za vrijeme Slobodana Miloševića, na području bivše Jugoslavije mnogi pamte kao jednog od naistaknutijih obnovitelja ideje četništva, s početka devedesetih godina. No on se danas zalaže za – kako je rekao - “uspostavljanje najširih i najsvestranijih oblika suradnje između Srbije i Crne Gore te Hrvatske.”

"Da sve što opterećuje te odnose bude eliminirano, da uspostavimo jedan europski sistem gdje će granice postojati na mapi, a neće ih biti u praksi. Gdje ćemo ponovno slobodno trgovati i putovati. Moramo postati Europa iznutra da bismo kao takvi bili prihvaćeni od Europe" - izjavio je na tiskovnoj konferenciji u Glasu Amerike ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore.

Vuk Drašković se u Washingtonu sastao s američkim državnim tajnikom Colinom Powellom te s nizom kongresmena i senatora. Danas u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku Vuk Drašković predstavlja plan svoje zemlje o rješenju krize na Kosovu.

XS
SM
MD
LG