Linkovi

Predsjednik Bush još jednom izrazio podršku Donaldu Rumsfeldu (11/5/04) - 2004-05-10


Predsjednik Bush je još jednom iskazao svoju podršku ministru obrane Donaldu Rumsfeldu, u trenutku kada se čuju sve glasniji zahtjevi za njegovom ostavkom zbog skandala u vezi zlostavljanja iračkih zatvorenika. Predsjednik je jutros posjetio američko Ministarstvo obrane.

Nakon brifiranja od strane dužnosnika ministarstva i vojnih zapovjednika, predsjednik Bush je ponovno iskazao podršku svom ministru obrane."Vi hrabro vodite našu zemlju u ratu protiv terorizma. Pri tome, svoj posao obavljate odlično".

U kratkoj izjavi namijenjenoj novinarima, američki je predsjednik još jednom rekao kako će osobe odgovorne za zlostavljanje iračkih zatvorenika biti izvedene pred lice pravde. Naglasio je kako oni ne predstavljaju američku vojsku, napomenuvši da je i dalje ponosan što je vrhovni zapovjednik američkih oružanih snaga."Znam da je bolno gledati kako jedan mali broj obeščašćuje častan cilj za koji se mnogi vojnici žrtvuju".

Gospodin Bush je izjavio da je ono što se dogodilo sa zatvorenicima navelo neke da dovede u pitanje američke motive u Iraku. Međutim, nema sumnje da irački narod sada – kada više nema režima Saddama Husseina - živi bolje kad više nema Saddama Husseina - ima priliku živjeti u slobodi, rekao je predsjednik Bush.

XS
SM
MD
LG