Linkovi

Willie Nelson okupio na zajedničkom koncertu mnoge glazbene zvijezde (7/5/04)) - 2004-05-06


Glasoviti američki country pjevač Willie Nelson okupio je, na svom trećem po redu godišnjem koncertu za televizijsku postaju USA Network, glazbena imena kao što su Bob Dylan, Keith Richards, legendarni rocker Jerry Lee Lewis, Kid Rock, Carole King i Merle Haggard. Tijekom trosatnog snimanja emisije pred publikom u kojoj je coutry često ustupao mjesto gospel glazbi, reggeau, soulu, jazzu i rockabillyju, Nelson je mnogobrojne svoje goste doveo u središte pozornice. Na samom početku koncerta zajedno je s Bobom Dylanom izveo skladbu Hanka Williamsa You Win Again.

Keith Richard se pojavio u drugom dijelu koncerta i izveo je baladu Rolling Stonesa iz osamdesetih godina We Had It All, a potom je sudjelovao i u izvedbama pjesama Jerryja Lee Lewisa Trouble in Mind i Whole Lot of Shakin' Going On. Recimo i to da su tijekom probe uoči nastupa Willie Nelson, Jerry Lee Lewis i Keith Richards pokušavali uvježbati za izvedbu glasoviti hit Rolling Stonesa iz 1969. Honky Tonk Women, ali je ispalo da Lewis ne zna tu pjesmu pa se od njenog uvrštavanja odustalo.

Koncert je snimljen pod naslovom Willie Nelson i prijatelji: razbojnici i anđeli, a bit će emitiran na Dan sjećanja na Amerikance pale u ratovima koji se ove godine obilježava u ponedjeljak 31. svibnja.

XS
SM
MD
LG