Linkovi

Dole: Neovisnost Kosova samo je pitanje vremena!  (30/4/04) - 2004-04-29


Senator Robert Dole izjavio je da je neovisnost Kosova samo pitanje vremena. Govoreći na konferenciji za novinstvo na "Glasu Amerike" kojoj je nazočio s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, bivši američki predsjednički kandidat senator Dole izjavio je da neriješeni status Kosova predstavlja uzrok nestabilnosti u čitavoj regiji te da bi davanje neovisnosti Kosovu pomoglo smirenju situacije. Senator Dole pozvao je Sjedinjene Države i Ujedinjene narode da ponovno razmotre ideju o davanju neovisnosti Kosovu:

Dole: Ujedinjeni narodi postižu neki napredak, no prošlo je pet godina, a unosne poslove imaju jedino ljudi iz svjetske organizacije, ali ne i stanovnici Kosova. Vrijeme da se to promijeni!

Text: Ibrahim Rugova rekao je da će samostalno Kosovu jamčiti prava svim svojim manjinama, u skladu s međunarodnim standardima. Odbacio je ideju da se sastane s Borisom Tadićem kandidatom na predstojećim srbijanskim predsjedničkim izborima, koji takodjer boravi u Washingtonu. „Ja jesam za dijalog s Beogradom – rekao je gospodin Rugova – „no, nakon priznanja Kosova”.

XS
SM
MD
LG