Linkovi

Rat oko instant poruka (28/4/04) - 2004-04-28


Kompjuterski softver koji omogućava slanje instant poruka, takozvani instant messaging software, u posljednje je vrijeme uzrok sve žešće konkurencije među Internet kompanijama.

Poznato je da takvi programi omogućavaju slanje poruka, fileova, te snimanje zvuka putem mikrofona i slika Internet kamerama. No, to nije sve. Prošli ponedjeljak, Internet kompanija Yahoo pokrenula je tzv. Internet radio i druge usluge vezane uz softver za instant poruke.

Konkurentska tvrtka Microsoft svoje usluge namjerava proširiti na uvođenje kompjuterskih igara, dok će America Online postojećem softveru pripojiti program koji bi korisnicima davao najnovije podatke o vremenskoj prognozi. Iz Yahooa kažu da uvođenje novih usluga ima pozitivan utjecaj na lojalnost korisnika i da povećava mogućnost da će o novitetima obavijestiti i prijatelje. Novi Yahooov softver omogućit će korisnicima – između ostalog – da međusobno odigraju partiju šaha ili domina; zatim, prisluškivanje omiljenih pjesama svojih prijatelja i zajedničko pretraživanje podataka na Internetu.

Novi i opsežniji softver za slanje instant poruka još nije pustio korijene, ali jedno je sigurno: na pomolu je sve veća bitka između Internet kompanijama za srca korisnika instant messaging tehnologije.

XS
SM
MD
LG