Linkovi

Broj narudžbi za trajnu robu povećan za 3,3 posto (24/4/04) - 2004-04-23


Broj narudžbi za trajnu robu u ožujku se neočekivano ponovno povećao za 3,3 posto – objavljuje Ministarstvo trgovine. Stručnjaci s Wall Streeta bili su predvidjeli rast od 0,8 posto. U veljači broj narudžbi je povećan za 3,8 posto. Trajnom robom smatraju se proizvodi koji traju najmanje tri godine.

***

Kompanija bežične telefonije AT&T, koja je prodana konkurentskoj korporaciji Cingular, izgubila je u prvom tromjesečju 58 milijuna dolara. Analitičari za to okrivljuju činjenicu da su mnogi američki korisnici mobitela promijenili servis usluga otkako je postalo moguće da se takvom promjenom zadrži isti telefonski broj. Iako broj korisnika nije nužno znatno manji, nove mušterije su dobile pri sklapanju ugovora velike popuste, što se pak odrazilo na poslovne knjige AT&T-a. U istom razdoblju prošle godine ova je kompanija ostvarila profit od 135 milijuna dolara.

***

Proizvođač automobila Daimler Benz odbacio je mogućnost da uloži dodatni novac u partnersku kompaniju Mitsubishi Motors, koja, uz smanjenju prodaju vozila, ima i nekoliko milijardi dolara duga. Nakon ove vijesti cijene dionice Mitsubishiija izgubile su 25 posto svoje vrijednosti na Tokijskoj burzi.

XS
SM
MD
LG