Linkovi

Spielberg planira film o Olimpijadi u Muenchenu (22/4/04) - 2004-04-22


Redatelj Steven Spielberg, koji je dobio svojeg prvog Oskara za dramu o Holokaustu "Schindlerova lista" za sljedeći je projekt izabrao još jedan tragični moment iz moderne židovske povijesti – teroristički napad na olimpijsko selo u Muenchenu 1972.

Snimanje novog Spielbergovog filma trebalo bi početi u lipnju, a u glavnoj ulozi mogao bi se pojaviti Ben Kingsley. Podsjetimo, u napadu u Muenchenu ubijeno je 11 Izraelaca, uključujući i devet talaca koji su stradali u neuspješnom pokušaju spašavanja u vojnoj zračnoj bazi u blizini grada. U napadu su ubijena petorica napačada i jedan američki policajaca, dok su trojica militanata uhvaćena živa.

Prema riječima Spielbergove glasnogovornice, redatelj trenutno traži lokaciju za snimanje u Europi. Scenarij će napisati Eric Roth, koji je dobio Oskara za "Forresta Gumpa". Napad na Olimpijadu u Muenchenu obrađen je i u dokumentarnom filmu "Jedan dan u rujnu" iz 2000, te u televizijskoj dramatizaciji "21 sat u Muenchenu".

Spielbergov sljedeći film "Terminal", u kojem Tom Hanks glumi ruskog useljenika izgubljenog na jednom američkom aerodromu, treba se početi prikazivati u lipnju.

XS
SM
MD
LG