Linkovi

Tiger Woods u vojsci (19/4/04) - 2004-04-19


Najbolji igrač golfa na svijetu, Tiger Woods, kreće u vojsku – barem nakratko. Woods će sudjelovati na četverodnevnom vojnom obučavanju ovog tjedna na vojnoj bazi Fort Bragg, u Sjevernoj Karolini, nakon čega će voditi satove golfa za djecu vojnika.

U doba Vijetnamskog rata otac Tigera Woodsa bio je pripadnik postrojbi elitnih Zelenih beretki. Tiger Woods kaže da mu je želja krenuti putem svoga oca, i to obučavanjem u vojnoj bazi Fort Bragg. Rekao je da se raduje nešto drukčijem izazovu od onoga s kojim se sučeljava u igri golfa.

"Golf je sport bez tjelesnih izazova i sastoji se od četverosatne šetnje po travnatim terenima. To nije fizički naporno. No, koncentracija je važna i izjednačio bih je s koncentracijom potrebnom za kros. Tijelo je neposlušno, ali um je odgovoran za izdržljivost. Nadam se da program neće biti odviše naporan, no ipak želim da bude izazovan.

Prošlog mjeseca Tiger Woods proveo je oko dva sata zajedno s igračem golfa Markom O’Mearaom na američkom ratnom brodu, nosaču zrakoplova u Perzijskom zaljevu, kada se natjecao na turniru Desert Classic u Dubaiju. Woods kaže da nije imao talenat za golf, najvjerojatnije bi se odlučio za karijeru u vojsci.

"Da nisam otkrio golf, sada bih bio u vojsci, možda pripadnik postrojbi za specijalne operacije. Mislim da bi to bilo zabavno jer je to iskustvo u kojem se malo tko dobiva priliku okušati," kaže.

Za djecu vojnika vojne baze Fort Bragg, tečajevi golfa s Tigerom Woodsom, koji počinju 16. ovog mjeseca, bit će pravi doživljaj. Zakladu Tiger Woods, koja je organizirala tečajeve, Woods je osnovao kako bi pružio podršku programima u lokalnim zajednicama koji promiču zdrav način života, naobrazbu i dobrobit djece.

XS
SM
MD
LG