Linkovi

Kerryjeva supruga 'tajno oružje' na predstojećim izborima (17/4/04) - 2004-04-17


Jutrošnji Boston Globe osvrće se na to hoće li supruga najizglednijeg demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja – Terese Heinz Kerry – predstavljati "tajno oružje" na predstojećim izborima. U početku Kerryjeve kampanje bilo je ljudi koji su se privatno pitali hoće li senatorova supruga predstavljati pomoć ili teret. Gospođa Kerry Heinz jedna je od najbogatijih žena u Americi, nosi antilopaste Chanel čizmice i govori pet jezika. Direktorica Kerryjeve kampanje Mary Beth Cahill nazvala je senatorovu suprugu "neopjevanom junakinjom" njihove operacije, posebno ističući njezinu pomoć u primarnim izborima u New Hampshire, kad se John Kerry već pripremao za Iowu. Gospođa Cahill je izjavila – a Boston Globe prenio – da Teresa Heinz Kerry odlično objašnjava svog supruga glasačima.

Na naslovnici Washington Posta tekst o tome kako je povjerenstvo koje istražuje okolnosti koje su dovele do terorističkih napada od 11. rujna 2001. godine zaključilo da bi otmičari vjerojatno odgodili napad da je američka vlada objavila kako je Zacarias Moussoui uhićen u kolovozu 2001. ili da je priopćila kako je namjeravao oteti putnički zrakoplov. Čelnik Povjerenstva Thomas Kean izjavio je da se do ovih zaključaka došlo na temeljitoj izradi psiholoških profila otmičara koji su – po njegovim riječima – bili vrlo "oprezni i nervozni". "Njima je trebalo sve funkcionirati kako žele, a da su vidjeli da je jedan od njih otkriven, postoje dokazi da bi napadi bili odgođeni – prenosi riječi gospodina Keana jutrošnji Washington Post.

New York Times piše na jedan neizravan način o Donaldu Trumpu i pobjedniku njegove TV emisije Apprentice Billu Rancicu koji je kao nagradu dobio jednogodišnji ugovor da bude upravitelj projekta za gradnju Trumpovog hotelskog i stambenog kompleksa u Chicagu. List piše kako se neki lokalni stručnjaci za nekretnine pitaju imaju li planovi o tom projektu – riječ je o neboderu od devedeset katova uz rijeku Chicago - izglede za realni uspjeh ili se tek radi o snu jednog Newyorčana da ostavi svoje otiske u tom gradu. Cijeli projekt vrijedan je oko 700 milijuna dolara, a da bi do njegovog ostvarenja došlo – piše New York Times – još treba dobiti dozvolu gradskih vlasti i osigurati financije.

XS
SM
MD
LG