Linkovi

Sve većeg nasilja u Iraku ne utječe na dolar (17/4/04) - 2004-04-17


Unatoč sve većem nasilju u Iraku, analitičari smatraju da se to neće ozbiljnije odraziti na vrijednost američkog dolara. Agencija Reuters bilježi da je vrijednost dolara u odnosu na ostale jake valute – poput eura, britanske funte i švicarskog franka – uglavnom stabilna. Analitičari tvrde da dolar vjerojatno neće pretrpiti dugoročne gubitke zbog rata u Iraku.

***

Direktor Središnje banke Alan Greenspan ukazao je na hitnost obnavljanja povjerenja financijskih tržišta u korporacijsko poslovanje, s obzirom na ozbiljne posljedice koje je izazvao niz financijskih skandala u velikim korporacijama. Odgovorne za te skandale treba što prije kazniti, kako bi se obnovilo povjerenje u poslovanje čelnih ljudi u korporacijama – rekao je gospodin Greenspan.

***

Stanogradnja u Sjedinjenim Državama u ožujku je zabilježila veći rast od očekivanog – najveći mjesečni rast od svibnja 2003.godine. Prošlog je mjeseca započela gradnja nešto više od 2 milijuna kuća i stanova – što je 6.4 posto više nego mjesec dana ranije, priopćilo je ministarstvo trgovine.

XS
SM
MD
LG