Linkovi

Otvoreno prvenstvo Valencije: Ferrero s Ančićem (16/4/04) - 2004-04-16


Španjolac Juan Carlos Ferrero pobijedio je češkog tenisača Jana Vačeka, plasiravši se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Valencije. Pobjeda Ferrera od 6:3, 7:5 znači da će se sastati s hrvatskim tenisačem Mariom Ančićem, koji je nastup u četvrtfinalu osigurao pobjedom nad Španjolcem Ruben Ramirez Hidalgom od 7:5, 6:2. U međuvremenu, treći nositelj turnira, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, nije imao sreće u ogledu s Fernandom Verdascom. S rezultatom od 6:4, 6:4, Verdasco se na domaćem terenu dokazao boljim igračem.

***

S druge strane svijeta, na WTA turniru u američkom Charlestoneu, hrvatska tenisačica Jelena Kostanić natjecat će se u četvrtfinalu protiv Mađarice Petre Mandule, pobjednice u meču protiv Amerikanke Jennifer Capriati. Kostanić je odnijela laku pobjedu nad Dally Randriantefy s Madagaskara od 6:3, 6:1.

***

U Ateni, gradu koji se ubrzanim tempom priprema za predstojeće Olimpijske igre jedan od glavnih problema s kojim se sučeljavaju organizatori Ljetnih igara su velike prometne gužve – po kojima je Atena ionako poznata – i koje će postajati sve problematičnije navalom milijun i pol olimpijskih posjetitelja ovoga ljeta. Kako bi olakšali gradski prijevoz, organizatori igara odlučili su osigurati besplatni autobusni prijevoz turistima koji posjeduju ulaznice za bilo koje od olimpijskih manifestacija. Zbog Olimpijade grad namjerava uvesti 23 novih autobusnih linija, a u izgradnji su nove tramvajske i prigradske željezničke mreže kako bi promet u gradu bio olakšan.

XS
SM
MD
LG