Linkovi

Kćer Ala Gorea napisala američku verziju Bridget Jones (15/4/04) - 2004-04-15


Kćer bivšeg dopredsjednika Ala Gorea Kristen napisala je washingtonsku, političku verziju Bridget Jones. Mlada spisateljica u svoje je prvo djelo, naslovljeno "Sammy's Hill" ugradila svoja iskustva iz rada u senatskom uredskom osoblju na Capitol Hillu. Kako kažu kritičari, ako je suditi po njenoj knjizi, sam centar američkog političko života obiluje proračunatim romantičnim susretima, starcima koji puše marihuanu, mladima koji piju piće za pićem i izdajama i prijevarama dostojnim najbolje sapunice.

"Sammy's Hill" je pričao Samanthy Joyce, mladoj suradnici senatora iz Ohia, koja se specijalizirala za pitanja zdravstvene skrbi. Samantha među budućim i sadašnjim političarima radi upravo ono što se očekuje od junakinje u ljubavnom romanu – traži odabranika svojeg srca, međutim, u skladu sa zakonima tog žanra, uglavnom bira krive. Prvo se zaljubljuje u Aarona pisca govora jednog drugog senatora, no pokaže se da su i Aaron i njegov senator pokvareni smutljivci. Zatim se uključuje u predizbornu kampanju dopredsjedničkog kandidata svoje stranke, što je dovodi u vezu s političkim konzultantom Bobom, nakon kojega pak slijedi novinar "Washington Posta", koji doduše, već ima djevojku.

Ipak, nakon mnogih zgoda i nezgoda sve završava sretno, baš kao i u životu same spisateljice. Naime, idejni začetnik njenog djela je Harvey Weinstein, jedan od direktora kompanije Miramax Books, koji je zaključio da svijetu treba Bridget Jones u Washingtonu. Weinstein je na jednom prijemu susreo Kristin Gore, koja je u to doba pisala scenarije za crtani film Futurama, ali se željela okušati u pisanju romana. Iz njihovog razgovora rodila se knjiga duga nekih 500 stranica, za koju su prava na ekranizaciju već prošli mjesec prodana studiju Columbia Pictures.

XS
SM
MD
LG