Linkovi

Uprava lige poništila Bobu Suri rekordni trostruki triple-double (14/4/04) - 2004-04-14


U NBA - sinoć su odigrana četiri susreta, a večeras se igra njih čak 14, s čime i završava redoviti tijek sezone, a dolazi play-off. Zna se već tko igra u doigravanju, još se samo odlučuju finese o točnom poretku osmorice u istočnoj, odnosno zapadnoj skupini. No, uprava lige ipak je učinila nešto što je izazvalo ogromnu pažnju - poništila jedan od najželjenijih statističkih rekorda za pojedinačne igrače - trostruki triple-double za redom, dakle dvoznamenkasti broj pogodaka, skokova i asistencija i to u tri utakmice za redom! Posljednji puta takav je podvig uspio Grantu Hillu, 1997.

Bob Sura iz Atlanta Hawksa bio je siguran da mu se pruža ista šansa u utakmici protiv New Jersey Netsa u ponedjeljak. Potican svojim suigračima, on je namjerno promašio koš točno prije zvižduka za kraj, kako bi mogao ostvariti deseti skok i ući u povijest košarke. No, manje od 24 sata nakon toga, NBA je presudila da nitko neće biti nagrađen za namjerno promašivanje koša. Ukinut je pokušaj pogotka, pa tako i skoka, te je Sura ostao s 22 pogotka, 11 asistencija i samo 9 skokova.

Međunarodni teniski savez kaznio je Dansku zbog odbijanja da igra svoj susret u Davis cupu u Alžiru. Danska je, zbog strahovanja od eventualnih terorističkih napada, tražila da susret s Alžirom igra na neutralnom terenu, a ne u glavnom alžirskom gradu. Uglavnom, Danska je isključena iz daljnjeg natjecanja ove sezone, dok će u idućoj sezoni igrati u skupini tri, umjesto dva. Uz to, Alžiru mora platiti troškove organiziranja neodržanog susreta. Slovenija, koja je trebala biti slijedeća protivnica Danske, tako ide dalje bez igranja tog susreta, a Alžir se u drugom kolu sastaje s Poljskom.

XS
SM
MD
LG