Linkovi

Maloprodajne cijene u ožujku u SAD veće za 0,5 posto (15/4/04) - 2004-04-14


Maloprodajne cijene u Sjedinjenim Državama neočekivano su porasle u prošlom mjesecu. Pokazatelj maloprodajnih cijena – koji se smatra barometrom inflacije – povećao se u ožujku za 0,5 posto, priopćilo je ministarstvo rada. Ekonomisti na Wall Streetu očekivali su porast od 0,3 posto. Vjeruje se da će novi podaci ojačati sve izraženiju bojazan prema kojoj se bliži kraj povijesno niskih kamatnih stopa na zajmove.

***

Glasoviti američki proizvođač motocikala, Harley Davidson, objavio je da mu je porasla zarada u proteklom tromjesječju i to za 9,9 posto. Prevedeno u dolarski iznos Harley Davidson je zaradio 204 milijuna i 600 tisuća dolara. Ova kompanija sa sjedištem u Milwaukeeju planira ove godine prodati 317 tisuća motocikala.

***

I na kraju ovo bloka dobra vijest za korisnike čuvene pilule za potenciju, Viagre. Kako bi zaštitila svoj udio tržišta pred nadolazećom konkurencijom kompanija Pfizer, koja proizvodi Viagru, objavila je da će ponuditi besplatne pilule lojalnim korisnicima. Nakon šest narudžbi sedma će biti na račun proizvođača. Ta ponuda, međutim, vrijedit će samo za one koji Viagru plaćaju iz svog džepa, a ne putem osiguranja. Jedna pilula Viagre, inače, košta deset dolara.

XS
SM
MD
LG