Linkovi

Novi časopisi za muškarce koji pri kupnji ne žele pomoć žena (14/4/04) - 2004-04-14


Ohrabreni fenomenom metroseksualnosti i uspjehom televizijskih serija poput "Queer Eye for the Straight Guy" na tržištu se pojavljuje čitav niz knjiga i časopisa posvećenih muškarcima koji mare za svoj izgled, sklad svoje odjeće i uređenje vlastitog doma.

Desetljećima, takvi su časopisi ostvarivali ogromne zarade samo na ženama i njihovoj potrebi da im netko ukaže na odjeću, kozmetiku, preuređenje doma i slične teme. Sada, isti takvi časopisi pomažu muškarcima da prerastu s brijača na frizerski salon i s kreme za brijanje na kozmetički tretman.

Najistaknutiji među takvim časopisima su tri takozvana hibrida između magazina i kataloga, koji pomažu muškarcima u donošenju odluka o kupnji željenih predmeta: "Sync", koji će se pojaviti u prodaji u lipnju, "Vitals", koji izlazi u rujnu, te najupadljiviji i najočekivaniji "Cargo", izdavačke kompanije Conde-Nast, čiji je prvi broj upravo u prodaji.

'Muškarci se mnogo više nego žene plaše da će pri kupnji napraviti krivi izbor,' kaže glavni urednik lista "Cargo", Ariel Foxman. 'Žene prebiru i kupuju impulsivno, ne mareći hoće li kupljeni predmet biti potpuno izvan mode već slijedeće sezone. One za to ne brinu jer stalno mijenjaju svoje stvari. Muškarci, pak, žele da im izbor bude dobar i udovolji specifičnim željama, jer ne žele mijenjati stvari svako malo,' kaže gospodin Foxman.

Ranije, kažu stručnjaci, čak i neupućenim muškarcima nije bilo tako teško odlučiti što da kupe - izbor losiona za brijanje bio je osrednji, a u audio i video tehnici znalo se točno koji su proizvodi najbolji, koji srednji, a koji spadaju u jeftinu donju klasu ponude. Danas, čak i u osrednjem samoposluživanju, broj preparata namijenjenih njezi i kozmetici muškaraca pokriva desetke metara polica, a usklađivanje televizora i high-fi opreme postalo je prava znanost. Upravo tu svoje marketinško područje vide novi časopisi za muškarce.

XS
SM
MD
LG