Linkovi

SAD: Porast prometa u trgovini (14/4/04) - 2004-04-13


Prodaja u američkim trgovinama porasla je u ožujku čak za 1,8 posto, što predstavlja najveći stupanj rasta ove godine. Najnovije izvješće ministarstva trgovine, pokazuje da su Amerikanci prošlog mjeseca kupili više automobila, namještaja i graditeljskog materijala. Analitičari i ulagači pozorno motre razinu prodaje u trgovinama jer je ona važan dio ukupne potrošnje koja potiče najveći dio američkih ekonomskih aktivnosti.

Američko Povjerenstvo za burzovno poslovanje priprema tužbu protiv korporacije Time Warner zbog toga što je nepravilno uknjižila prihod od preko 400 milijuna dolara zarađenih reklamiranjem. Povjerenstvo američke vlade razmatra, također, novčanu kaznu protiv Time Warnera jer ne surađuje dovoljno s istragom. U sklopu koncerna Time Warner djeluju najveća američka internet kompanija America OnLine, televizijska mreža CNN i tjednik Time.

Najveći svjetski lanac restorana brze hrane, McDonald’s, objavio je da će povećati broj restorana koji imaju bežićni pristup internetu. U roku od godine dana McDonald’s planira uvesti bežićni pristup internetu u nekoliko tisuća restorana brze hrane. Ta usluga posebno će se naplaćivati i to 2,95 dolara za dva sata uporabe.

A Pepsi Bottling Group, punionica bezalkoholnih napitaka Pepsi Cole, izvjestila je o povećanju zarade od 28 posto u prvom tromjesječju. Prošle godine u ovom razdoblju ta kompanija ostvarila je zaradu od 39 milijuna dolara, a ove godine 50 milijuna dolara. Ukupan promet porastao je na dvije milijarde dolara. Ovakvi rezultati pripisuju se povećanoj prodaji na američkom i europskom tržištu.

XS
SM
MD
LG