Linkovi

Foto-dnevnik hrane (3/4/04) - 2004-04-03


Potreba za čuvanjem uspomena na vlastiti život vjerojatno je jednako toliko osobna koliko i te uspomene. No, izvjesni Tucker Shaw, 35-godišnji pisac iz New Yorka, odlučio se sačuvati uspomene na svaku stvar koju već je pojeo ili će tek pojesti tijekom ove godine.

Dakle, od prvog siječnja, pa sve do, kako tvrdi, posljednjeg dana prosinca 2004, Tucker Shaw snima sve svoje, čak i najmanje, obroke. Od jutarnjih zobenih pahuljica, preko banana - koje posebno voli - i bezbrojnih pizza koje naručuje od kuće, pa do probranih jela u desecima omiljenih njujorških restorana, on je do sada već sakupio više od 600 fotografija.

'Oduvijek sam bio opsjednut hranom, a ove sam godine odlučio voditi dnevnik hrane,' kaže gospodin Shaw, ali dodaje da su mu, nakon nekoliko tjedana, ambicije porasle - odlučio je ostaviti zapis za budućnost o tome što se sve početkom ovog tisućljeća može jesti u New Yorku. 'Ponekad, kad pogledam što je sve na mojim fotografijama, čini mi se kao da New York živi raskošno poput Rima prije propasti Rimskog Carstva.'

XS
SM
MD
LG