Linkovi

Al-Qaida poziva na napade protiv Židova, kršćana i Amerikanaca (2/4/04) - 2004-04-02


Mediji u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj javljaju da je teroristička mreža al-Qaida objavila upute u kojima traži od svojih pristaša da napadaju Židove, kršćane i Amerikance. Riječ je o dokumentu od pedesetak stranica koji je objavljen na Internetu pod naslovom Ciljevi u gradovima. U dokumentu se hvale teroristički napadi u Madridu od 11. ožujka kao – citiramo - "dvostruki udarac ekonomijama i vladama križara, Židova i nevjernika".

***

Američki Savezni istražni ured FBI upozorio je policijske i pravosudne organe u Sjedinjenim Državama da bi teroristi mogli pokušati ući u zemlju koristeći tzv. P vize, koje se izdaju za kulturne, sportske i umjetničke potrebe. Prema priopćenju Državnog tajništva, obavještajni podaci ukazuju na to da teroristi razmatraju korištenje tog viznog programa da bi ušli u Sjedinjene Države.

***

Odvjetnik bivšeg predsjednika Billa Clintona Bruce Lindsey izjavio je da je administracija predsjednika Busha zadržala potencijalno relevantne dokumente iz Clintonova doba i nije ih predala Povjerenstvu koje istražuje terorističke napade od 11. rujna. Po njemu, Bijela je kuća predala samo oko četvrtinu dokumenata od 11 tisuća stranica koliko je bivši predsjednik Clinton ponudio Povjerenstvu. No, Bijela kuća je priopćila da je Povjerenstvu dala sve potrebne dokumente. Glasnogovornik Povjerenstva je rekao da se vode pregovori s Bijelom kućom kako bi se utvrdilo koji dokumenti su zadržani i zašto.

XS
SM
MD
LG