Linkovi

Novi TV reality show Richarda Bransona (2/4/04) - 2004-04-01


Britanski poduzetnik i milijarder Richard Brenson slijedi primjer svog američkog kolege Donalda Trumpa i počinje snimati vlastitu emisiju tzv. reality TV u Sjedinjenim Državama po uzoru na danas već glasovitog Trumpovog Naučnika – The Apprentice.

Branson je vlasnik holdinga Virgin Group koji u posjedu ima zrakoplovnu kompaniju, lanac prodavaonica glazbenih sadržaja i mrežu za bežičnu telefoniju. U novom poduhvatu udružio je snage s televizijskom mrežom Fox – čiji je vlasnik australski milijarder Ruperrt Murdoch – kako bi stvorio show u kojem će se budući potencijalni milijunaši takmičiti za Bransonovu naklonost.

Show pod radnim naslovom Bransonova velika pustolovina, pratit će Richarda Bransona i natjecatelje na šest tjedana dugom putovanje po cijelom svijetu. Tijekom puta britanski će poduzetnik mladim sudionicima prenositi svoja iskustva i pred njih postavljati različite dileme kako bi testirao njihove sposobnosti i svaki tjedan eliminirao po jednog od njih.

Šefovi Foxa nisu iznijeli druge pojedinosti, kao ni novčanu kompenzaciju koju će Branson dobiti. Uspjeh Trumpova Naučnika na NBC-u je potaknuo uz Fox i mrežu ABC da počne razmatrati sličan reality program s Markom Cubanom, koji je svoje milijarde zaradio tijekom buma dot com kompanija devedesetih godina prošlog stoljeća.

Fox je dio holdinga Ruperta Murdocha News Corporation, NBC djeluje u sklopu konglomerata General Electric, a mreža ABC u vlasništvu je kompanije Walt Disney Co.

XS
SM
MD
LG