Linkovi

Manje prijava za  pomoć neuposlenima u SAD (2/4/04) - 2004-04-01


Broj novih prijava za pomoć nezaposlenima prošli je tjedan blago pao – priopćilo je američko Ministarstvo rada. Novih je prijava 342 tisuće. Ovi najnoviji podaci u skladu su s prognozama stručnjaka, a pokazuju relativno stabilnu situaciju na američkom tržištu radne snage.

***

Unatoč najavama OPEC-a da će smanjiti proizvodnju, danas je na tržištima širom svijeta zabilježen pad cijena sirove nafte. Vjeruje se da ovog dolazi zbog skepse da će zemlje članice ovog naftnog kartela održati obećanje o proizvodnim kvotama. Tzv. laka američka sirova nafta prodavala se po 35 dolara i 33 centa po barelu, što je za 43 centa manje negoli dan ranije.

***

Američki lanac robnih kuća JC Penney blizu je postizanja sporazuma o prodaji svog lanca apoteka Eckherd u dva dijela – prvi dio bi kupila kanadska kompanija Jean Coutu Group, a drugi veliki američki lanac apoteka CVS. Ovim sporazumom okončali bi se šestomjesečna nastojanja JC Penneyja da se riješi Eckerda i njegovih dvije tisuće i sedamsto prodavaonica, smještenih uglavnom na američkoj istočnoj obali. Stručnjaci vjeruju da se radi o sporazumu teškom oko 4 milijarde i 400 milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG