Linkovi

'Scooby Doo 2' (29/03/04) - 2004-03-28


Scooby Doo je danska doga koja govori. On je i potpuni ovisnik o krekerima 'Scooby snacks', koje presretno žvače dok svojim ljudskim prijateljima, iz tvrtke 'Mystery, Incorporated', pomaže u zaustavljanju kojekakvih nadnaravnih bića.

Scoobyjev najbolji prijatelj je Shaggy, bitnik kozje bradice, nalik onima iz šezdesetih godina, koji jedini u potpunosti razumije neobičan izgovor velike doge. Poput prvog filma, iz 2002, kompjuterski generiran lik Scoobyja kroči kroz avanturu zajedno sa svojim ljudskim partnerima, koje tumače pravi glumci: Fred je Freddie Prinze Jr, Sarah Michelle Gellar je glamurozna Daphne, a superpametnu Velmu igra Linda Cardellini, dok se Matthew Lillard pojavljuje kao vječni optimist Shaggy.

"Ovaj je puta sve definitivno bilo lakše, jer sam točno znao što trebam raditi. No, s obzirom da sam prvi puta ispao stvarno dobar, sada sam se osjećao pod većim pritiskom, tako da sam se dodatno pripremao - gledao sam puno filmova Bustera Keatona i Charlieja Chaplina. Činilo mi se da su gegovi Shaggyja dobro funkcionirali prvi put, pa sam za drugi puta pokušao ugraditi još i više takvog humora."

Linda Cardellini kaže da je razina humora lagana, ali i kao takva predstavlja glumački izazov.

Imate određenu odgovornost prema humoru filma i, premda se radi o svojevrsnom crtiću, želite da djeca zaista mogu naći svoje omiljene likove u filmu. Za mene, drugi je nastavak nudio više slobode - konačno smo znali tko je prava zvijezda i kako se prema tome postaviti. U prvom nastavku, prošlo je godinu dana od snimanja prije nego što smo vidjeli kako je izgledao Scooby Doo.

Redatelj originala iz 2002, Raja Gosnell, održao je kontrolu i nad drugim nastavkom. U sporednoj ulozi nametljive televizijske reporterke pojavljuje se Alicia Silverstone, a Seth Green tumači kustosa muzeja posvećenog uspjesima detektivske družbe "Mystery Incorporated". I, za one kojima Scooby Doo možda nijepoznat, dodajmo da se radi o seriji crtića dvojca Hanna-Barbera, koja se prikazuje na televiziji od 1969. godine.

XS
SM
MD
LG