Linkovi

NATO će pomoći u osiguranju Olimpijskih igara u Ateni - brodovima i avionima (27/3/04) - 2004-03-27


"Washington Post" piše na naslovnici o mjerama sigurnosti na dolazećoj Olimpijadi u Ateni. NATO savez obećao je poslati brodove i zrakoplove za pomoć u suzbijanju mogućih terorističkih napada, koji su, kako piše washingtonski dnevnik, došli u žarište pozornosti američkih i drugih obavještajnih službi. Posebna američka radna skupina, koja uključuje dužnosnike iz CIA-e, FBI-a, Pentagona i State Departmenta već mjesecima prati grčke mjere sigurnosti predviđene za ljetne Olimpijske igre i pomaže savjetima. NATO će, pak, pomoći iz zraka i s mora, no ne očekuje se da će NATO-vi vojnici kročiti na grčko tlo. Naime, kako piše "Post", u Grčkoj još uvijek vlada vrlo negativno raspoloženje prema NATO-u, zbog intervencije na Kosovu, kojoj se protivila većina Grka.

"Los Angeles Times" javlja da čelnici republikanaca u Kongresu traže puštanje u javnost tajnog kongresnog svjedočenja bivšeg savjetnika Bijele kuće Richarda Clarka. Clarke je, podsjetimo, optužio administraciju predsjednika Busha da je, prije napada od 11. rujna, ignorala al-Qaidu, jer je bila previše usredotočena na Saddama Husseina. Republikanski kongresmeni sada traže objavljivanje njegovog svjedočenja iz 2002, tvrdeći da je u tom svjedočenju Clarke hvalio predsjednika Busha, te da će to dokazati da ono što sada govori nije istina.

"New York Times" pod naslovom "Gospodarstvo je zvijezda predizborne kampanje" piše o sve većem koncentriranju predsjednika Busha i njegovog demokratskog protivnika, senatora Johna Kerrya na ekonomska pitanja. Senator Kerry je predložio smanjenje poreza u poslovnom sektoru za pet posto, što bi trebalo potaknuti otvaranje novih radnih mjesta. S druge strane, nakon višednevnih kritika vezanih uz spriječavanje terorizma u Washingtonu, predsjednik Bush je u svojim najnovijim predizbornim nastupima naglašavao da su njegova smanjenja poreza "pokretačka sila gospodarskog rasta" – piše "New York Times".

XS
SM
MD
LG