Linkovi

Bračni par Clinton - 'zlatne koke' za izdavače i knjižare (24/3/04) - 2004-03-24


Premda su napustili Bijelu kuću prije više od tri godine, bivši predsjednik Bill Clinton i njegova supruga, sada senatorica iz New Yorka, Hillary Rodham Clinton, i dalje su 'zlatne koke' za izdavače i knjižare. Svaka knjiga o njima oboje ili svakom pojedinačno, bez obzira koliko površno napisana ili netočna, dobro se prodaje.

A takvih knjiga ima poprilično. Neke, poput prošlogodišnje "The Clinton Wars", Sydneya Blumenthala, u prilog su Clintonovih; druge, poput ovogodišnje "Madame Hillary: mračan put do Bijele kuće", autora R. Emmetta Tyrrella Jr. i Marka Davisa, proglašavaju ih zlikovcima. Postoji čak i science-fiction roman "Predsjednik X", o bionički poboljšanom Billu Clintonu koji se, još živ 2055. godine, upućuje u ponovno proživljavanje povijesti. Sve u svemu, od siječnja 2000. godine, supružnicima Clinton bavi se oko stotinjak objavljenih knjiga.

Najbolje prodavana od svih knjiga s tematikom bivšeg predsjedničkog para je ona same Hillary Clinton, "Living History", od koje je u Americi i u svijetu prodano gotovo 3 milijuna primjeraka.

Najočekivanija je ona samog bivšeg predsjednika, koju objavljuje izdavačka kuća Alfred A. Knopf. Premda nije objavljen dan kada će se pojaviti u prodaji, očekuje se da će to biti negdje sredinom godine. Internetska knjižara Amazon.com već ju je stavila u svoju ponudu pod radnim naslovom "Clintonovi memoari". Poznavaoci prilika kažu da će se knjiga Billa Clintona prodavati još bolje od one njegove supruge - toliko je toga zanimljivog što on može reći u svojim memoarima, ali, kažu, gotovo je još zanimljivije što neće reći.

XS
SM
MD
LG