Linkovi

NATO na Olimpijskim igrama (23/3/04) - 2004-03-22


Grčka je najavila da će u održavanju sigurnosti za vrijeme ljetnih Olimpijskih igara u Ateni pomoći i NATO savez, pogotovo kada je riječ o obrani od kemijskog, biološkog, odnosno nuklearnog naoružanja.

NATO će također obavljati zračne i pomorske ophodnje, no u Grčku neće doći dodatne kopnene snage NATO saveza – izjavio je čelni grčki dužnosnik odgovoran za sigurnost.

Troškovi sigurnosti u Ateni iznosit će gotovo 800 milijuna dolara – tri puta više no što je na sigurnost bilo potrošeno u Sydenyu, na prošlim ljetnim olimpijskim igrama.

******

Nakon što su organizatori Olimpijskih igara u Ateni u subotu izjavili da neće biti u mogućnosti dovršiti izgradnju krova nad glavnim bazenom do početka Ljetnih igara, Međunarodna plivačka organizacija FINA uputila je oštre kritike organizatorima. Čelnici FINA-e izjavili su danas da bi glavni plivački objekt bez krova kršio postignute sporazume, te da je nedostatak krova opasno po zdravlje atletičara i posjetitelja jer ih izlaže suncu. U priopčenju se također navodi da će zbog nedovršenog krova kvaliteta televizijskog prijenosa biti dovedena u pitanje.

Direktor međunarodnog Olimpijskog odbora Jacques Rogge dao je organizatorima igara do sljedećeg tjedna da se konačno izjasne po pitanju raznih projekata u zakašnjenju. Među ostalim projektima koji su se pokazali problematičnima su plan proširenja maratonske staze, zatim, dovršetak željezničke trase koja bi povezivala olimpijske objekte sa zračnom lukom, te dovršetak tramvajske pruge između središta grada i obale mora.

XS
SM
MD
LG