Linkovi

Predsjednik Bush započeo svoju predizbornu kampanju (21/3/04) - 2004-03-21


Predsjednik Bush održao je prvi skup u svojoj predizbornoj kampanji. Predsjednik i njegova supruga otputovali su na Floridu, gdje su ih dočekali brojni republikanski pristaše.

Oduševljeni pristaše pomogli su predsjedniku Bushu da službeno započne svoju predizbornu kampanju za još jedan mandat u Bijeloj kući. Predsjednik im je poručio da će u studenom glasači moći izabrati između njegovog čelništva i najizglednijeg demokratskog kandidata, senatora Johna Kerrya.

"Moći ćete izabrati hoćete li zadržati smanjenja poreza, koja potiču ekonomski oporavak, ili opteretiti američke porezne obveznike novim porezima. Moći ćete izabrati hoće li Amerika hrabro i samouvjereno predvoditi svijet, ili će biti nesigurna pred opasnostima," kazao je predsjednik.

On je dodao da njegova rekordna smanjenja poreza pomažu da se gospodarstvo oporavi, zato jer u džepovima potrošača ostaje više novca, koji se zatim troši na kupovine koje potiču gospodarski rast. Izborni stožer senatora Kerrya odgovorio je da je predsjednikova ekonomska politika "neuspješna". Predsjednik Bush je također kazao da glasači također imaju jasan izbor na polju nacionalne sigurnosti, istaknuvši – kako je rekao – svoje uspjehe u Afganistanu i Iraku. Senator Kerry kritizirao je predsjednikovu vanjsku politiku kao "arogantnu, nesposobnu i neodgovornu".

XS
SM
MD
LG