Linkovi

Za izbore - gotovo pola milijarde dolara (20/3/04) - 2004-03-20


Nakon obljetnice početka rata u Iraku, američki mediji ponovno se okreću temi koja će ih zaokupljati još mjesecima, točnije, predizbornoj kampanji. New York Times tako jutros javlja da izborni stožer predsjednika Busha planira tromjesečnu medijsku kampanju, u kojoj će senatora Johna Kerrya, naizglednijeg demokratskog predsjedničkog kandidata, pokušati definirati kao neodlučnog i osobu bez čvrstih uvjerenja.

Iz predsjednikovog stožera sprema se koordinirani blic, koji će uključivati reklamne poruke, govore i izjave, a trebao bi oslabiti pozitivni imidž senatora Kerrya – piše New York Times.

Najtiražniji američki dnevni list USA Today jutros bilježi da se predsjednik Bush i senator Kerry spremaju potrošiti gotovo pola milijarde dolara za svoje predizborne kampanje. To bi, piše ovaj list, ovogodišnju utrku za Bijelu kuću učinilo najskupljom u povijesti.

Predsjednik Bush je već ostvario svoj cilj sakupivši rekordnih 170 milijuna dolara, a njegovi pristaše vjeruju da bi lako mogao sakupiti i 200 milijuna dolara. Senator Kerry planira posjetiti dvadeset gradova u kojima će skupljati političe donacije, te agresivno prikuplja novac putem Interneta.

Među njegovim donatorima su i glumci Paul Newman s 25 tisuća, Kevin Bacon sa sedam i pol tisuća, te Chevy Chase s dvije i pol tisuća dolara – piše USA Today.

XS
SM
MD
LG