Linkovi

Imovina Katharine Hepburn na dražbi u Sothebyju (21/3/04) - 2004-03-20


Štovatelji pokojne glumice Katharine Hepburn moći će dobiti barem mali uvid u njezin privatni život u lipnju, kada će se u dražbovaonici Sotheby's naći na prodaji njezina imovina, uključujući odjeću, namještaj i ljubavna pisma Howarda Hughesa.

Prodaja će donijeti, kako se očekuje, oko milijun dolara, a među ostalim predmetima nalazi se i uvojak kose gospođe Hepburn, dok je bila dojenče, te haljina koju je nosila na svom vjenčanju 1928. godine za Ludlowa Ogdena Smitha. Taj je brak trajao šest godina.

Od memorabilija njezine karijere, tu su popratni press materijali za filmove poput "Bringing Up Baby" i "Holiday", te ugovori za neke od njezinih filmova. Uz njezine potpisane fotografije, nalazi se i jedna Humphreya Bogarta, na kojoj otvara sanduk s bocama đina, i posvetom "Za Kate, koja ovo ne odobrava, Bogie".

Katharine Hepburn, koja je čitavog života ljubomorno čuvala privatnost svog osobnog života od sjaja Hollywooda, tijekom svoje 60 godina duge karijere osvojila je četiri Oskara. Umrla je prošle godine, u lipnju, u dobi od 96 godina.

XS
SM
MD
LG