Linkovi

Pakistanska vojska vjeruje da je opkolila jednog od čelnika al-Qaide(19/3/04) - 2004-03-18


Visoki dužnosnici pakistanske vlade tvrde da pakistanska vojska, u područjima uz afganistansku granicu, možda drži pod opsadom jednog od čelnih pripadnika terorističke organizacije al-Qaida.

Pakistanski dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, tvrde da su pakistanske postrojbe - uz podršku bojnih helikoptera i teškog topništva - opkolile skupinu u kojoj se možda nalazi zamjenik Osame bin Ladena, Ayman al-Zawahiri.

U intervjuu za CNN, pakistanski predsjednik Pervez Musharraf izjavio je da se u opkoljenoj skupini možda nalazi neki od čelnika al-Qaide, zbog toga što je otpor pred napadačima vrlo snažan.

Dužnosnici američke vlade do sada nisu željeli spekulirati o identitetu opkoljenih. Borbe su jučer pojačane u južnom području Waziristana, u zapadnom Pakistanu.

Vojne operacije u Pakistanu odvijaju se u trenutku dok američke specijalne postrojbe u Afganistanu pokreću novu potjeru za pristašama zbačenih talibana i pripadnicima al-Qaide, među kojima se - kako se sumnja - nalazi i Osama bin Laden.

XS
SM
MD
LG