Linkovi

Bono - počasni govornik na promociji Sveučilišta Pennsylvanije (18/3/04) - 2004-03-17


Na promociji novih diplomanata Sveučilišta Pennsylvanije, jedne od najprestižnijih ustanova visokog obrazovanja u Sjedinjenim Državama, govorit će irski rocker Bono, inače i globalno poznati društveni aktivist.

Dekanica Sveučilišta Pennsylvanije Judith Rodin u priopćenju za javnost navodi da Bono "svojim neumornim humanitarnim radom podsjeća sve ljude na njihove moralne obveze kada su u pitanju globalni problemi poput prezaduženosti zemalja u razvoju ili širenja zaraze AIDS."

Svojim je naporima Bono mobilizirao državnike, cijele zemlje te čitavu svjetsku javnost - piše u priopćenju Sveučilišta Pennsylvanije.

Bono je prošle godine bio nominiran za Nobelovu nagradu za napore da se zemljama u razvoju oprosti dio duga, te za borbu protiv AIDS-a. On je utemeljitelj organizacije Debt Aids Trade Africa, koja surađuje s vjerskim zajednicama na iskorjenjivanju zaraznih bolesti i gladi u trećem svijetu.

Na ovogodišnjoj promociji diplomiranih studenata Penn-a, 248. po redu, bit će i dodjeljeni počasni doktorati ovog sveučilišta. Osim Bonoa, dobit će ih i biologinja Elizabeth Blackburn, fotograf Lee Friedlander, povjesničar i teolog Jaroslav Pelikan te jazz-bubnjar Max Roach.

XS
SM
MD
LG