Linkovi

Nova imena za Rock and Roll Hall of Fame (16/3/04) - 2004-03-16


Ove godine u Kuću slavnih – Hall of of Fame - tzv. muzej rock and rolla ući će Jackson Brown, the Dells, George Harrison, Prince, Bob Seger, Traffic, ZZ Top i Jann S.Wenner.

Jackson Brown je postao senzibilni pjevač i skladatelj sa zapadne obale koji strasno pjeva o zaljubljenima. Nakon što je dosta godina proveo u glazbi okreće se politici, postaje aktivist i naivni, ali govorljivi reformator koji razumije snagu “pjevanja u zboru!”- riječi su Brucea Springsteena posvećene Jacksonu Brownu.

The Dells su činila petorica pjevača koji pod utjecajem rythm and bluesa naprosto brišu razliku izmedju vodećih i pratećih vokala. Tijekom disco ere The Dell su majstorski ostajali povezani sa svojom publikom uspijevajući svoj soul šablon prilagoditi svakodnevnim potrebama.

Nakon raspada Beatlesa najtiši član čuvenog benda George Harrison otpočeo je solo karijeru stvarajući sam i sa istinskim uvjerenjem. “Stvorio je od sebe tragača za dušom i savršenog skladatelja. Njegova ostavština je suosjećanje koje zauvijek ispunjava naša srca” – rekao je za njega tijekom predstavljanja za ulazak u Rock and Roll Hall of Fame Tom Patty.

OutKast and Alicia Keys tvrde sljedeće: Ako kažemo da je Prince genij, onda to nije dovoljno. On je enigma. Prince pjeva o velikim temama – Bogu, seksu i politici, smještajući svoj glazbeni stil negdje izmedju popa i R&B-a. Jednostavnije rečeno: Svijet bi bio znatno nezanmljiviji bez njega.

Kid Rock kaže da su Bob Seger i njegov rock koji je nastao sviranjem u garaži - bili jedna od tajni Detroita. Djeca od Mainea do Montane pjevala su “Night Moves”, a istodobno i žestok i nježan. Seger je definitivno rocker!

Traffic je krajem 60-tih predstavljao sjajnu mješavinu tadašnjih glazbenih trendova. Nekada je ta grupa bila na vrhu, a ponekad su eksperimentirali stvarajući glazbene odnose koji nisu viđeni do dnašanjeg vremena.

Ne dopustite da vas sulude brade i besmisleni video spotovi dovedu u zabludu, jer je trojka iz Teksasa, znana kao ZZ TOP, vraški ozbiljna kad nas uvjerava da su automobili, seks i roštilj neki od temeljnih životnih elemenata. Za Billya, Dustya i Franka blues je jedina glazba koja ima vrijednost – rekao je za ZZ TOP nitko drugo do gitarist Rolling Stoenesa – Keith Richards.

XS
SM
MD
LG