Linkovi

Air America Radio - liberalna alternativa konzervativnim kontakt-programima (12/3/04) - 2004-03-11


Kontakt-emisijama na američkim radio valovima već više od desetljeća dominiraju konzervativci. 31. ožujka liberali uzvraćaju udarac - program počinje emitirati lijevo od centra orijentirana mreža Air America Radio, na kojoj će stalne emisije imati poznati liberalni aktivisti: humorist i glumac Al Franken, glumica Janeane Garofalo te Chuck D.

Program će se emitirati iz iznajmljenih radio-studija u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu i San Franciscu. Uprava Air Americe proučava mogućnosti kupnje ili iznajmljivanja radio postaja u Washingtonu, Bostonu i Philadelphiji.

Mark Walsh, direktor mreže Air America Radio, izjavio je da američka javnost "upravo vapi za alternativom Rushu Limbaughu i Billu O'Reillyju", popularnim konzervativnim voditeljima čije se emisije čuju na stotinama radio postaja.

Mrežu na kojoj će se emitirati kontakt programi liberalnijeg usmjerenja prvotno su kupili Sheldon i Anita Drobny, česti donatori Demokratske stranke. Od njih su Air Americu kupili Mark Walsh i Evan Cohen, koji su kapital stekli investicijama u internet poduzetništvo.

Najavljujući početak emitiranja, Al Franken je rekao: "Prvo, idemo na Busha, on gubi u studenom. Nakon toga, cilj su nam desničarski mediji koje ćemo dobro ismijati."

XS
SM
MD
LG