Linkovi

George Tenet tvrdi da administracija  nije manipulirala obavještajnim podacima (10/3/04) - 2004-03-10


U Washingtonu je direktor Središnje obavještajne agencije CIA-e George Tenet izjavio jučer pred jednim senatskim panelom kako ne vjeruje da je administracija predsjednika Busha manipulirala s obavještajnim podacima kako bi opravdala rat u Iraku.

Odgovarajući na pitanja demokratskog senatora iz savezne države Massachusetts Teda Kennedyja, direktor Tenet suprotstavio se demokratima koji tvrde da je administracija predsjednika Busha manipulirala s obavještajnim podacima kako bi opravdala vođenja rata u Iraku.

"Smatrate li da je adminsitracija krivo prikazala činjenice kako bi opravdala rat?" - pitao je senator Kennedy. "Ne, ne smatram da je bilo tako" - odvratio je direktor CIA-e.

Gospodin Tenet se pojavio jučer pred senatskim Odborom za oružane snage, istim tijelom pred kojim je prije dva mjeseca bivši glavni američki inspektor za oružje David Kay optužio manjkave obavještajne informacije kao razlog zbog kojeg u Iraku nisu pronađena oružja za masovno uništavanje.

U svom je svjedočenju gospodin Tenet branio svoje analitičare, ustvrdivši da je prerano da se prosudi točnost prijeratnih obavještajnih informacija. Jedna američka ekipa i dalje u Iraku traga za oružjima masovnog uništavanja, iako je gospodin Kay izjavio kao ne vjeruje da će takva oružja aaikad biti pronađena.

XS
SM
MD
LG