Linkovi

John Kerry Pobijedio u još četiri države (10/3/04) - 2004-03-10


Najvjerojatniji demokratski kandidat za predsjedničku nominaciju senator John Kerry lako je osvojio pobjedu u četiri južne savezne države u kojima su jučer održani primarni stranački izbori – Floridi, Mississippiju, Teksasu i Louisiani.

Samo glasovanje predstavlja formalnost, nakon što je prošli tjedan jedini izgledniji kandidat John Edwards napustio izbornu utrku za Bijelu kuću. Aktivni suparnici senatoru Kerryju sad su još samo kongresmen iz Ohia Dennis Kucinich i borac za ljudska prava Al Sharpton. Prema posljednjim anketama, John Kerry bi pobijedio predsjednika Busha, kad bi se izbori održavali sada.

I dok većina ispitanika smatra da je predsjednik Bush bolji za pitanja nacionalne sigurnosti, mnogi kažu da ekonomija ima veći utjecaj na njihov izbor te da vjeruju kako bi se senator Kerry bolje pozabavio s njihovom zabrinutošću u tom smislu. Međutim, unatoč ovim pozitivnim rezultatima za Johna Kerryja, 52 posto ispitanika izrazilo je skeptičnost glede toga da će on uspjeti zauzeti mjesto predsjednika Busha, dok 42 posto smatra da će senator iz Massachusstettsa pobijediti u utrci za Bijelu kuću.

XS
SM
MD
LG