Linkovi

Nakon 'Superutorka' John Kerry praktički osvojio demokratsku nominaciju (3/3/04) - 2004-03-03


Senator John Kerry osvojio je jučerašnjim pobjedama na primarnim izborima praktički nominaciju Demokratske stranke kao predsjednički kandidat koji će se na izborima u studenome suprotstaviti predsjedniku Bushu.

Iako još svi glasovi nisu prebrojani, senator Kerry smatra se sigurnim pobjednikom u saveznim državama Ohio, New York, Connecticut, Rhode Island, Maryland i svojoj domicilnoj državi Massachusetts.

Senator iz North Caroline John Edwards bio je u minimalnom vodstvu u Georgiji, međutim s preko 90 posto prebrojanih glasova, izgleda da će John Kerry ipak tijesno pobijediti i u toj državi. Ranije tijekom večeri, John Edwards je najavio da će danas objaviti svoje povlačenje iz daljnjeg tijeka predsjedničke utrke, što praktički znači da će prepustiti nominaciju senatoru Kerryju.

Nakon prvih objavljenih rezultata, John Kerry se obratio svojim razdraganim pristašama u Washingtonu. "Zahvaljujem biračima od istočne do zapadne obale koji su učinili da današnji dan bude istinski superutorak".

Predsjednik Bush nazvao je senatora Kerryja i čestitao mu na jučerašnjem uspjehu, izjavivši kako s nestrpljenjem očekuje izborno nadmetanje u studenom.

XS
SM
MD
LG