Linkovi

Gitarist Robert Belinić nastupio u Washingtonu (1/3/04) - 2004-02-29


Mladi hrvatski gitarist Robert Belinić održao je solistički koncert u području Washingtona.

Robert Belinić stigao je na kratku turneju u Sjedinjene Države posredstvom njujorške agencije Young Concert Artist. Sinoćnji koncert bio mu je drugi u području Washingtona, a prije povratka na akademiju u Njemačkoj u Augsburgu svirat će danas i pred njujorškom publikom. Belinić je počeo suradnju s njujorškom agencijom, koja mu organizira koncerte po Sjedinjenim Državama, nakon što je 2001. godine pobjedio na glazbenom natjecanju u Leipzigu u konkurenciji 120 mladih glazbenika. Kako nam je rekao, sve je bliže svom cilju da predaje na glazbenoj akademiji.

"Sad sam na postiplomskom studiju u Njemačkoj u Augsburgu. Trenutno radim i kao asistent kod profesira Franza Halasza tako da sam se već malo okušao u tim profesorskim vodama, a ozbiljnije ću se baviti time jednog dana – sigurno, nakon što odradim sve ovo. Volim svirat, nastupat, pa onda jednog dana ako budem zreo glazbenik onda ću i za ozbiljno nadam se i predavati," kaže naš sugovornik.

Na pitanje je li neobično da kao 23-godišnjak već predaje na akademiji Robert Belinić odgovara: "Je, jako...Meni je užasno neobično, ali kao jedan pravi profesor ljudima s kojima radim pokušavam predati dio svog iskustva kojeg sam do sada dosta skupio. Mislim da oni mogu dosta profitirat, ali i ja imam još puno toga da učim..."

Prošle je godine Robert Belinić održao koncert u glasovitom washingtonskom centru Kennedy i taj nastup ga se dosta dojmio. Sinoć je, pak, svirao u jednoj protestantskoj crkvi u Marylandu pred 150 gledatelja koji su, sudeći prema reakcijama poslije koncerta, bili veoma zadovoljni njegovim nastupom.

XS
SM
MD
LG