Linkovi

Prevaranti prodaju lažne ulaznice za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. (27/2/04) - 2004-02-27


Premda nas dijele još dvije godine od početka završnice Svjetskog nogometnog prvenstva, prodaja lažnih ulaznica za te utakmice upravo cvjeta. FIFA je jučer objavila posebno priopćenje u kojemu se kaže da je zanimanje za to prvenstvo ogromno, te da prevaranti koriste to zanimanje i prodaju lažne ulaznice. Prave, naime, još uopće nisu u prodaji.

Općinski sud u Muenchenu već je proglasio krivim jednu Internetsku tvrtku, koja je inicirala pokušaje prodaje ulaznica u Njemačkoj. Optuženi web sajt je već zatvoren. FIFA kaže da posebna ekipa stručnjaka iz njezinog vlastitog pravnog odjela redovito pregledava Internet u potrazi za lažnim ponudama, te da će, ukoliko to bude potrebno, poduzeti pravne korake.

Organizacijski odbor Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine objavio je da će početi primati narudžbe za ulaznice tek početkom 2005. Iz sigurnosnih razloga, konačna odluka o proceduri prodaje ulaznica bit će objavljena kasnije. Kako bi se spriječilo tiskanje falsificiranih ulaznica, službene ulaznice neće biti tiskane sve do samo nekoliko tjedana prije prve utakmice, u Muenchenu, 9. lipnja 2006.

XS
SM
MD
LG