Linkovi

Utah Jazz drugi dan za redom pobijedio Seattle (26/2/04) - 2004-02-26


Od sinoćnjih utakmica NBA lige izdvajamo onu Utah Jazza i Seattle Supersonicsa, koji su svoja dva nadmetanja obavili doslovce dan za danom - u utorak u Salt Lake Cityju, sinoć u Seattleu. U prvoj, Jazzeri su glatko pobijedili, ali novopridošli Gordan Giriček nije se uspio iskazati - od deset pokušaja nije imao niti jedan pogodak. No, sinoć, stvari su izgledale drugačije: Utah je tijesno pobijedila, 93 prema 92, a Giriček je dao 12 pogodaka, uz dvije asistencije.

U američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi, NBA, tek je prošao jedan prijelazni period, a već se govori o slijedećem u kojemu će neka velika imena postati 'free agents', odnosno slobodnjaci. Jedan od njih je i Kobe Bryant, koji je, unatoč lošem prijemu u Denveru, na posljednjoj utakmici Lakersa protiv Nuggetsa, izjavio da će između ostalih ponuda razmotriti i onu denverskog kluba kada završi sezona. Kada se u siječnju pojavio na parketu u Denveru, po prvi puta otkako je optužen za seksualno napastvovanje jedne mlade žene u zimovalištu, u Coloradu, Bryant je bio dočekan na početku urnebesnim zvižducima, koji su se ponovno začuli svaki puta kada bi dotaknuo loptu.

Naznake o mogućem razilasku sa sadašnjim klubom daje i bek Orlando Magica Tracy McGrady, koji kaže da, ukoliko se ekipa iz Orlanda ne bude poboljšala, neće potpisati produženje ugovora. On može, nakon slijedeće sezone, prijevremeno prekinuti svoj ugovor s Magicom, vrijedan 93 milijuna dolara. Ekipa iz Orlanda trenutno je na posljednjem mjestu u NBA.

XS
SM
MD
LG