Linkovi

Greenspan predlaže ograničavanje proračunskog manjka na račun 'baby boomera' (26/2/04) - 2004-02-25


Direktor američke Središnje banke Alan Greenspan pozvao je članove Kongresa da ublaže ogromni proračunski manjak tako što će smanjiti izdvajanja za federalni mirovinski sustav, umjesto da povećavaju poreze.

Alan Greenspan je danas na Capitol hillu rekao da će odlazak u mirovinu cijele generacije – takozvanih “baby-boomera” rođenih u razdoblju između 1945. i 1964. godine – izvršiti veliki pritisak na ekonomski sustav.

******

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa zabilježila je lani gotovo milijardu dolara gubitka, te dioničarima neće biti isplaćene dividende za 2003.godinu. U Lufthansi kažu da je glavni razlog za gubitke ogromno otpisivanje vrijednosti odjela za ketering koji kompanija pokušava prodati. Gubici u keteringu iznosili su gotovo 900 milijuna dolara.

******

Istraga talijanskog Parmalata se nastavlja: policija je danas uhitila direktora putničke agencije koja je funkcionirala u sastavu te najveće mliječno-prehrambene kompanije u Italiji. Direktor Romano Bernardoni, koji je uhićen u Bologni, optužen je za suučesništvo u privrednom kriminalu te za lažno svjedočenje. Taljanski tužitelji nastoje utvrditi što se dogodilo s oko 13 milijardi dolara koji su nestali s bankovnih računa diva talijanske prehrambene industrije.

XS
SM
MD
LG