Linkovi

LeBron James  - novi NBA magnet za reklame (25/2/04) - 2004-02-24


Samo godinu dana nakon što je završio gimnaziju, početnik u NBA ligi LeBron James sklopio je velik broj vrlo unosnih reklamnih ugovora s nizom kompanija. Njegov najnoviji ugovor je s poznatim američkim proizvođačem žvakaćih guma.

Samo dva tjedna nakon što je košarkaš Denver Nuggetsa Carmelo Anthony sklopio reklamni ugovor s proizvođačem čokoladnog proizvoda “Melo Bar,” LeBron James potpisao je 5 milijuna dolara vrijedan reklamni ugovor s proizvođačem žvakaćih guma “Bubblicious”. Ukupna vrijednost Jamesovih reklamnih ugovora, koje je prethodno potpisao s proizvođačem obuće Nike, Coca-Colom, tvrtkom Juice Batteries i tvornicom sportskih karata za razmijenjivanje Upper Deck, iznosit će 135 milijuna dolara. Sydney Taylor, iz ureda za odnose s javnošću žvakaća Bubblicious, objašnjava zašto je potpisan ugovor s LeBronom Jamesom.

"Odabrali smo LeBrona iz više razloga, ponajprije zato što obožava naš proizvod. Poznato je da i na parketu žvaće žvakaće gume “Bubblicious”. … Ugovor s njim upravo stoga dobiva na autentičnosti," kaže Sydney Taylor.

Prije nekoliko godina zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant privukao je pažnju mnogih kompanija kao sportaš s urednim osobnim životom, no otkako je optužen za silovanje jedne 19-godišnjakinje, ugovori vrijedni milijune dolara su prekinuti.

LeBron James će se od sada pojavljivati u reklamama na televiziji i u tisku, a njegovo će lice biti i na ambalaži. Nagađa se o mogućnosti uvođenja novog okusa koji bi bio povezan s njegovim imenom, te o proizvodnji nove žvakaće gume za sportaše. U svakom slučaju sigurno je da će promiđba raznih proizvoda Jamesu otvoriti priliku za ostvarivanjem sve većih prihoda.

XS
SM
MD
LG