Linkovi

George Bush i službeno započeo predizbornu kampanju (24/2/04) - 2004-02-24


Kako se čini, predsjednik George Bush intenzivira kampanju za ponovni izbor, dok se demokrati približavaju izboru svog kandidata za Bijelu kuću. Osam mjeseci uoči predsjedničkih izbora, predsjednik Bush i vodeći demokratski kandidat senator John Kerry britki su na riječima.

Predsjednik Bush sinoć je održao najžešći politički govor u okviru predizborne kampanje dosad. Obraćajući se republikanskim guvernerima američkih saveznih država, predsjednik je izjavio kako će na dan izbora glasači imati vrlo jasan izbor. "To je izbor između Amerike koja predvodi svijet svojom snagom i samouvjerenošću i Amerike koja je nesigurna kad se sučeli s opasnošću".

Senator John Kerry je u svom govoru u New Yorku prije toga izjavio da je predsjednik počeo s predizbornom kampanjom prije negoli je planirano zbog toga jer je zabrinut za svoje šanse na izborima. "George Bush je u pokretu jer će danas službeno započeti kampanju prije negoli je Demokratska stranka uopće izabrala svog kandidata".

Stalne kritike demokratskih kandidata na račun Georgea Busha odrazile su se i na predsjednikovu popularnost u anketama javnog mnijenja. Uz verbalno intenziviranje kampanje, kampanja predsjednik Busha uzvraća na napade baražom reklamnih televizijskih poruka koje će se početi emitirati sljedeći tjedan.

XS
SM
MD
LG